Hoe gaat het tinten van ruiten precies in zijn werk?

Allereerst worden de ramen aan de buitenkant schoon gemaakt (1). Vervolgens wordt de folie aan de buitenkant van de ruit ‘geplakt’ met sop (2). Dan wordt de folie op maat gesneden en eventueel gevormd met een hete luchtblazer (3). Dit vormen gebeurt voornamelijk bij bolle (achter-)ruiten.

Als de folie op maat is, wordt de binnenkant van de ruit schoon en stofvrij gemaakt (4). Daarna kan de beschermlaag van de folie verwijderd worden zodat de folie ingespoten kan worden met sop (5). Ook de binnenkant van het raam wordt ingespoten met sop (6). Dit sop heft tijdelijk de werking van de lijmlaag van de folie op, waardoor de folie ideaal gepositioneerd kan worden.

Nadat de folie op de juiste positie gebracht is, kan het aanstrijken beginnen. Dit aanstrijken met een harde rakel zorgt ervoor dat de folie gefixeerd wordt op de juiste positie. Door de folie stevig aan te rakelen, worden alle mogelijk nog aanwezige oneffenheden in de lijmlaag gedrukt en zijn er geen witte belletjes of vingers zichtbaar (7). Stof vrij plakken bestaat niet, maar netjes afwerken wel.

Wilt u een vakkundig geblindeerde ruit? Bel dan naar 0172-820248 of stuur een mail.